Akik fával tüzelnek, közülük sokan a hamut csak úgy a kukába teszik.

A kuka ürítésekor a hamu szállóporként jelentkezik, veszélyezteti a dolgozók egészségét, valamint a forró hamu rendkívül tűzveszélyes a hulladékgyűjtő autóba kerülve! 

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a hamut inkább telken belül hasznosítsák. A kihűlt fahamu sok értékes nyersanyagot tartalmaz, a komposztba belekeverhető vagy a kert egy nem használt sarkában tárolható. 

Azt kérjük, hogy aki mindenképpen a kukába szeretné tenni a fahamut, bezsákolva helyezze az edényzetbe, így a hamu ürítéskor nem kerül a levegőbe, nem jelent veszélyt rakodóink egészségére, illetve így biztos, hogy forró állapotában nem kerül bele az edényzetbe.

Köszönjük, hogy tekintetbe veszik kérésünket!

Comments are closed.

Post Navigation