garbage-1472670_1920

A Saubermacher-Magyarország Kft. 2013. novemberi kivonulásával a Dorogi Többcélú Kistérségi Társuláshoz tartozó településeknek, így Dorog Városának is biztosítani kellett a térségben keletkező kevert települési hulladékok folyamatos elszállítását és a lakosság számára is zökkenőmentes átállás lebonyolítását.

2013. decemberében konzorciumra lépett a többségi tulajdonú önkormányzati cég a Kommunál-Junk Közszolgáltató Nonprofit Kft., a hulladékgazdálkodás területén nagy tapasztalattal rendelkező Vertikál Nonprofit Zrt.-vel.

Január elsejével a Vertikál-Junk néven pályázó konzorcium az alábbi településeken kezdte meg a közszolgáltatást 2014. január elsejével:

Annavölgy, Bajna, Csolnok, Dág, Epöl, Kesztölc, Leányvár, Máriahalom, Nagysáp, Piliscsév, Sárisáp, Tokod, Tokodaltáró, Úny

Fentiek értelmében a Kommunál-JUNK Közszolgáltató Nonprofit Kft. az alábbi feladatokat látja el a Dorogi Kistérség településein:
– lakossági és gazdálkodó partnerek kommunális hulladékának begyűjtése- és szállítása (EWC 20 03 01)
– lom hulladékok begyűjtése- és szállítása (EWC 20 03 07)

– szelektív hulladékok begyűjtése- és szállítása (EWC 15 01 01, EWC 15 01 02)

– szállítás ügyfélszolgálati irodájának működtetése.

 

2020. május 1-től a Pilisi Térség alábbi településein végzi Társaságunk a hulladékgazdálkodási feladatok ellátását alvállalkozóként:

Csobánka, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilismarót, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt

 

2020. október 1-től Társaságunk újabb két településsel bővült:

 

Zsámbék, Lábatlan